CENTRAAL
Centraal toont acht jaar fotografie met als thema de bouw van Rotterdam Centraal vanuit een kamer in het Manhattan hotel. Het in linnen omslag uitgevoerde boek verschijnt in oktober 2014.

Acht jaar lang (2006-2014) had fotograaf Hans Wilschut een kamer in het vijfsterrenhotel Manhattan in hartje Rotterdam. Vanuit deze ruimte op de 12e verdieping keek hij dag en nacht uit op het Stationsplein. Daar zag geen moment er hetzelfde uit. Reden er de ene dag tientallen vrachtwagens met zand af en aan, de volgende dag kon het plein er stil en verlaten bij liggen. Striemde soms de regen tegen de zonwerende ruiten van zijn kamer, een uur later baadde het plein in het schelle zonlicht.
Om dit boek mogelijk te maken kunt u vroegtijdig intekenen. 
Bij voorintekening op het boek betaalt u slechts € 39,95 in plaats van de winkelprijs van € 49,95.
Deze actieprijs is geldig tot 1 juli 2014. 
BESTEL het boek rechtstreeks bij Trichis Publishing.
LIMITED EDITIONS
Bij het boek verschijnen twee LIMITED EDITIONS van 30 exemplaren elk waarbij gekozen kan worden uit twee prints van 40 x 50 cm, genummerd en gesigneerd door Hans Wilschut. Deze exclusieve print wordt gedrukt op Brilliant Museum Silver Gloss White Paper, is geplakt op dibond en voorzien van een ophangframe. U betaalt € 350,- excl. verzendkosten voor deze bijzondere uitgave. Bij voorintekening op de limited edition wordt uw naam als dank in het boek opgenomen.
Neem contact op met Samira Himmit van Trichis Publishing om een limited edition te bestellen: samira@trichis.nl of bel 010 477 85 25
Toen Wilschut zijn project startte, stond er nog het oude station van Van Ravesteyn. Na het ‘traan laten’ en de onvermijdelijke maar niet minder dramatische sloop verschijnen er plots nieuwe - tijdelijke - gebouwen in beeld. Een stel silo’s om stikstof in op te slaan, een ‘kroepoek’ om onder te schuilen voor de reizigers. De details zijn fascinerend. De 4 bij 5 inch metende opnames van Wilschut lijken onherroepelijk en definitief, maar zijn zo tijdelijk als een dag, een week, een maand.
Fotografie: Hans Wilschut Teksten: Edo Dijksterhuis (journalist en kunstcriticus) en Wilfried de Jong (theater-, televisiemaker en schrijver)
Ontwerp: ZEE strategie & ontwerp
meer/morecontact